tiistai 31. maaliskuuta 2015

Cake batter fudge - kakkutaikinaa vai fudgea?

 
Tämän täytyy olla nopeinta leivontaa ikinä. Viisitoista minuuttia, ja fudge on valmis. Ja tähän viiteentoista minuuttiin sisältyy todellakin myös ainesten mittailut ja fudgen jähmettyminen. Voiko tämä olla edes totta? Vaikein vaihe tässä on jäähtymisen odottelu. Mutta jos laittaa fudgen pakkaseen siihenkään ei mene kuin kymmenen minuuttia.


 
Ultimaalisen helppouden lisäksi tämä fudge on myös hyvää. Todella hyvää. Kaikkihan me rakastamme kakkutaikinaa eikö vain?! Nyt se on tuotu tähän kauniiseen nomparellien päällystämään pehmeään fudgeen, joka ei ole edes äklömakea. Käytinkö tarpeeksi adjektiiveja?
 
 

"Cake batter" eli kakkutaikinan maku on ollut mulle uusi avartava juttu makumaailmassani. Amerikassa nimittäin tehdään vaikka mistä kakkutaikinan makuista: cookieista, brownieista ja näköjään jopa fudgesta. Älä anna epäilyksille valtaa vaan kokeile rohkeasti, tästä saa oikeasti uuden wow-elämyksen! Ja niille, jotka pelkäävät raa'an taikinan syömistä, kakkutaikinan maku tulee kakkumixistä, eli näihin ei laiteta oikeasti  raakaa taikinaa. Kaikki on ihan turvallista ;)

 
 
CAKE BATTER FUDGE - KAKKUTAIKINA FUDGE
 
Ainekset:
(anteeksi oudot mitat, olen muutellut näitä suomalaisille tuttuihin mittoihin cup-mitoista. Alkuperäinen ohje täältä)
 
2dl + 2rkl kakkumixiä (Sunnuntai kakku- ja muffinssimix)
2dl tomusokeria
2 rkl maitoa
3rkl + 2tl voita
ihan pikkuinen ripaus suolaa
nomparelleja
pari palaa valkosuklaata.
 
Tee näin:
 
Sekoita kakkumix ja tomusokeri vispilällä isossa kulhossa. Mittaa päälle maito, voi ja suola. Älä sekoita nesteitä jauhoin, on tarkoitus jättää ne nimenomaan päälle! Laita kulho mikroon täydelle teholle kahdeksi minuutiksi. Ota kulho mikrosta ja sekoita välittömästi ainekset toisiinsa. Kaada taikina heti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim.leipävuoka) ja tasoita pinta. Sirottele päälle nomparellejä ja valkosuklaasulaa. Jäähdytä viileäksi jääkaapissa tai pakastimessa.
 
 
 


1 kommentti: