keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Dulce de leche -kakku

 
 
 
Kesä on niiin täällä! Olen ollut ihan fiiliksissä koko viikon! Kunnes sitten koivun siitepölykausi päätti alkaa ja se lannisti aika paljon kevät/kesä- intoani. Joka tapauksessa, tämä kakku on kevään (ja ehkä myös näin vappuaattona vapun) kunniaksi. En tiedä näyttääkö se erityisen keväiseltä mutta mielestäni se on kuitenkin aika kaunis. Oikeasti, tämä on ehkä paras kakku mitä olen koskaan syönyt. Tässä on kaikki suosikki makuni : suklaa, vanilija ja kinuskinen dulce de leche eli toffeeksi keitetty kondensoitu maito. Ainakin tänään ne ovat suosikki makuni. Huomenna ehkä jotkut toiset xD

 



DULCE DE LECHE -KAKKU
Ainekset:
Suklaakakku:
40g voita
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl soodaa
2 dl sokeria
1 muna
1 1/8 dl maitoa
3/4 dl kiehuvaa vettä

Vanilijakakku:
40g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
muutama rouhaisu vanilijamyllystä tai puoli tl vanilijajauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl soodaa
2 dl sokeria
1 muna
1 1/8 maitoa
3/4 dl kiehuvaa vettä

Marenki:
5 munan valkuaista
2 1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria

Dulce de leche:
1 prk (noin 397g) makeutettua kondensoitua maitoa

Tee näin:
Suklaa- ja vanilijakakut:
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota kaksi halkaisijaltaan 15cm kakkuvuokaa.
Sulata molempiin kakkuihin tulevat voit eri astioissa ja jätä jäähtymään.
Ota esille kaksi suurta kulhoa.
Siivilöi toiseen kulhoon suklaakakun kuivat aineet eli vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja sokeri.
 Siivilöi toiseen kulhoon vanilijakakun kuivat aineet eli vehnäjauhot, vanilijasokeri, leivinjauhe, sooda ja sokeri.
Lisää siihen kulhoon, jossa on suklaakakun kuiva-aineet suklaakakkuun tulevat loput aineet eli muna, maito, sulatettu voi ja kiehuva vesi. Vatkaa pari minuuttia kunnes taikina on sileää.
Tee sama vanilijataikinalle eli lisää siihen kulhoon missä on vanilijakakun kuiva-aineet vanilijakakkuun tulevat loput aineet eli muna, maito, sulatettu voi ja kiehuva vesi.
Kaada molemmat taikinat omiin vuokiinsa.
Paista kakkuja 35-45 minuuttia uunista riippuen. Kokeile kypsyys hammastikulla: tikkuun ei saa jäädä taikinaa kuin vaan muutamia kosteita murusia.
Jäähdytä kakkuja uunista oton jälkeen 15 minuuttia vuoissaan, jonka jälkeen kumoa ne ritilälle.

Dulce de leche:
Kaada kondensoitu maito pinnoitettuun kattilaan ja keitä kunnes seos on toffeen väristä, ja kunnes koosttumus on levitettävän paksu.  Jos keität vahingossa liian kauan, ja seoksesta tulee liian paksua, sitä voi ohentaa lisäämällä maitoa ja sekoittamalla voimakkaasti. Ota pieni osa valmiista dulce de lechestä sivuun.

Marenki:
Kumoa valkaiset, sokeri ja venilijasokeri metalliseen kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta kulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle. Vatkaa voimakkaasti käsivatkaimella, kunnes seos tuntuu sormeen kuumalta ja sokerikiteet ovat sulaneet täysin. Siirrä kulho sitten pois kattilan päältä ja vatkaa sähkövatkaimella tai moitoimikoneella kunnes seos on paksua, raskasta , kiiltävän valkoista ja ilmavaa marenkia.

Kokoa kakku:
Leikkaa vanilija- ja suklaakakut molemmat kahteen osaan, jolloin saat neljä kakkupohjaa.
Aseta ensiksi toinen vanilijakakkupohjista tarjoiluvadille.
 Levitä päälle kerros dulce de lecheä. Levitä dulce de lechen päälle vielä paksuhko kerros marenkikuorrutetta, mutta katso että marenkia riittää myös seuraaviin väleihin ja pinnalle.
Aseta päälle suklaakakkupohja ja toimi samalla tavalla, kunnes olet käyttänyt kaikki kakkupohjat. Levitä kakun ympärille tasainen kerros marenkia.
Laita loput marengit pursotuspussiin jossa on tähtitylla, ja pursota päälle kauniita ruusukkeita.
Paahda kakun pinta kaasupolttimella (itse käytän sellaisa joka on tarkoitettu creme bryleen karamellisointiin).
 Ota esille sivuun jättämäsi dulce de leche ja ohenna sitä maidolla, kunnes se on valuvaa, mutta vielä aika paksua. Laita ohennettu dulce de leche esimerkiksi pakastepussiin ja pursota kastiketta marenkiruusukkeiden väleihin niin, että se valuu reunoilta kauniisti alas.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti