torstai 3. huhtikuuta 2014

Porkkanakakku


Tämä ihana porkkanakakku on terveellisempi vaihtoehto, kun kaipaa jotain makeaa. Omenahillo antaa hieman uudenlaista makua. Ja jos joku sanoo porkkanakakun olevan tylsää tarjottavaa, niin se ei tosiaan pidä paikkaansa! Tässä siis luotto-porkkanakakku reseptini, joka paranee vain vanhetessaan. Tietysti siihen tiettyyn pisteeseen saakka...

 
 
PORKKANAKAKKU
Ainekset:
 
Kakkupohja:
150g voita
3 isoa munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl ruokosokeria
1 tl vanilijasokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
1tl kanelia
250g porkkanoita
1 1/2 dl omenasosetta
 
Tuorejuustokuorrute:
150g voita
200g tuorejuustoa (philadelphia)
3 1/2 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
 
Koristelu:
kangaskukkia
 
Tee näin:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen
2. Voitele ja jauhota kaksi halkaisijaltaan 15cm kakku vuokaa.
3. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
4. Vatkaa munat, sokeri ja ruokosokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi ja vanilijasokeri ja sekoita varovasti.
5. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli keskenään. Siivilöi seos vaahdon joukkoon. Sekoittele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
6. Kuori porkkanat hienolla raastinterällä. Purista raastetta kevyesti käsien välissä, jotta saat ylimääräisen nesteen pois. Sekoita porkkanaraaste ja omenasose taikinaan. Jaa taikina kakkuvuokiin.
7. Paista pohjia 40-45 minuuttia.
 
Kuorrute:
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää tomusokeri ja vanilijasokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä levittää, pidä sitä jääkaapissa jonkin aikaa.
 
Kokoaminen:
Leikkaa kakkupohjat kahtia neljäksi ohuemmaksi pohjalevyksi. Aseta ensimmäinen pohja kakkuvadille. Levitä päälle kerros kuorrutetta. Toista ,kunnes kaikki pohjalevyt on käytetty.  Levitä loput kuorrutteesta kakun reunoille ja päälle. Leikkaa tuorekelmusta pienet ympyrät, ja asettele ne ympyrä muodostelmaan kakun päälle. Aseta jokaisen tuorekelmu palan päälle kangaskukat. Voit käyttää myös sokerimassakukkia tai muita koristeita.
 

 

 

 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti