perjantai 18. huhtikuuta 2014

Vaaleanpunaiset kuppikakut


Jos jokin on vaaleanpunaista, sen on oltava ihanaa.
 Tämä resepti on oikeastaan alkuperäisesti kakkuresepti, jonka löysin aivan ihanasta Call me cupcake!- blogista. Kokeilin tätä kakkuversiota ja jo sillon ajattelin että se voisi toimia kuppikakkuinakin. Koska kakussa ei ole vahvaa "makua" pieni koko päästää italialaisen marengin ja vanilijan maun oikeuksiinsa. Olen muutenkin innostunut viimeaikoina tuosta hienostuneesta vanilijasta, ja pitänyt vanilijan "päämakuna". Usein kun vanilija on vain se vanilijasokeri, jota usutetaan jokaiseen leivonnaiseen.
Nämäkin kuppikakut voisivat sopia hyvin näin pitkänäperjantaina pääsiäisen juhlapöytään. Nyt parhaillaan on keittiössä kakku uunissa sitten huomiseksi :D Pääsiäinen on kyllä leipojan juhlaa...


VAALEANPUNAISET KUPPIKAKUT

Ainekset:
Pohjat:
65g voita
150g sokeria (1 3/4 dl)
1tl vanilijasokeria
4dl vehnäjauhoja
1/2 rkl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
1 1/2 munanvalkuaista (tiedetään, kuulostaa oudolta mutta valkuaisen saa puolitettua kaatamalla sen lasiin ja kaatamalla sitten puolet pois.)
punaista pastaväriä

Italialainen marenkikuorrute:
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria

Tee näin:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Lado amerikkalaiset muffinssivuoat pellille. Niitä tarvitsee noin kymmenen.
3.Vatkaa voi, sokeri ja vanilijasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe keskenään.
5. Lisää jauhoseos ja maito kolmessa erässä vaahdon joukkoon. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
6. Vatkaa kuivassa ja puhtaassa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
7. Kääntele valkuaisvaahto vähän kerrallaan muiden ainesten joukkoon.
8. Värjää taikina elintarvikevärillä. Käytä pastaväriä karamellivärien sijaan, koska ne löysentävät taikinaa liikaa.
9. Paista pohjia 25-30 minuuttia, tai kunnes hammastikku tulee tökättäessä ulos puhtaana. Jäähdytä kakut ritilällä.

Italialainen marenkikuorrute:
1. Kumoa valkuaiset, sokeri ja vanilija sokeri metalliseen kulhoon. Aseta kulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle. Vatkaa käsi- tai sähkövatkaimella, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää ja tuntuu sormissa kuumalta. Ota sitten kulho pois ja vaihda käsivatkain sähkövatkaimeen. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto jäähtyy.
2. Laita jäähtynty marenki heti pursotuspussiin, ja pursota vaahto jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti