tiistai 10. helmikuuta 2015

Mocha Cupcakes + mocha beans

 

Mun on jo vähän aikaa tehnyt mieli leipoa joitakin kuppikakkuja. Sitten satuin törmäämään tähän aivan ihanaan reseptiin yhdessä suosikki blogissani, jolloin valinta oli selvä. Mokka-kuppikakkuja siis. Ihastuin näiden kuppikakkujen pohjaan, se on lähes musta ja näyttää tosi kauniilta kun on haukannut palan. Samalla reissulla kun ostin nuo valkoiset kuppikakkuvuoat löysin tigeristä niitä ihania suklaakahvipapuja, oon törmännyt niihin tosi harvoin! Nyt onnekseni niitä löytyi ja päätin käyttää näihin.
Pahoittelut muuten vaan yhdestä kuvasta - niitä olisi ollut pari lisää mutta koneeni rikkouduttua tämä kännykän netti temppuilee niin että sain juuri ja juuri tämän yhden kuvan tänne... Oon varmaan ennenkin kertonut että oon tosi huono tekniikan kanssa. Mutta hei, enhän se minä ole se on vaan tää kone ;)

MOCHA CUPCAKES + mocha beans
(Alkuperäinen ohje täältä)

Mokka-muffinit:

75g voita
1/2 tl vanilija-aromia
3 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl sokeria
1 muna
1 dl vahvaa kuumaa espressoa
1 1/2 dl täysmaitoa

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa 12 paikkainen kuppikakkupelti muffini vuoilla.
2. Sulata voi, lisää vanilija-aromi ja jätä jäähtymään.
3. Sekoita vispilällä ilmavasti vatkaten jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Vispilällä sekoittaminen ajaa siivilöinnin aseman.
4. Vatkaa kevyesti muna maidon joukkoon.
5. Sekoita voi espresson kanssa.
6. Lisää kaikki nestemäiset aineet ( voi-espresso -seos ja muna-maito -seos) jauhoseoksen joukkoon. Sekoita nuolijalla tai puukauhalla kunnes taikina on sileää.
7. Jaa taikina vuokiin, täytä vuoat vain hieman yli puolilleen. Paista 17-20 minuuttia kunnes keskelle tökätty hammastikku tulee ulos melkein puhtaana. Jäähdytä ensimmäiset kymmenen minuuttia kuppikakkupellillä, jonka jälkeen siirrä kakkuritilälle jäähtymään kokonaan.

Mokkainen suklaakuorrute:

200g tummaa suklaata tai suklaa-mokkapapuja (varmista että ne ovat sellaisia jotka ovat täyttä suklaata eivätkä sisällä kokonaista kahvipapua sisällään)
300g huoneenlämpöistä pehmennyttä voita
3 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 dl kaakaojauhetta
2 rkl espressoa
1/2 tl vanilija-aromia

Tee näin:

1. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään.
2. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi ja lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähän kerrallaan.
3. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää myös espresso ja vanilija-aromi ja vatkaa sekaisin.
4. Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursottele mokkamuffinsseille runsaasti kuorrutetta. Koristele mokkapavuilla ja suklaaströsseleillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti