keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Red Velvet cookies + white chocolate chips!


 
 
 En oo pitkään aikaan ollut näin innoissani yhdestäkään postauksesta. Mitä siitä että kamera vääristi punaisen värin ruskehtavaksi - nyt tätä fiilistä ei kaada mikään!
Cookie rakkauteni nousi uudelle tasolle näiden keksien myötä. Miten en ole ennen tajunnut että cookieita voi oikeasti soveltaa!? Ja vielä näin nerokkaalla tavalla! Kiitos Sally´s baking addictionille että sain tänkin oivalluksen kokea. Oikeesti. Kiitos.
Ja jos jonkun mielestä hehkutan yksiä keksejä pikkuisen liikaa pitäkää mielessä että nämä keksit muutti kaiken. Koko mun leivonta universumin.
Rakastettu Red Velvet -kakku on amerikan kakkujen kruunaamaton (vai kuka ties kruunattu, enpäs tiedä) kuningatar, ja nyt joku nerokas ihminen keksi tuoda sen myös cookieihin. Ja vaikka mihin muuhunkin.  
Kaiken tämän lisäksi, kohtahan on ystävänpäivä. Ei varmaan tarvitse edes kertoa kuinka hyvin mikä tahansa punainen sopii ystävänpäivään.


 
RED VELVET COOKIES + white chocolate chips
Alkuperäinen resepti täältä
 
Ainekset:
 
198g vehnäjauhoja
21g makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
115g voita (itse käytin ihan 60% flora-margariinia näin niinkuin terveyssyistä, maku on ehkä parempi perinteisessä voissa)
150g ruskeaa sokeria (esim. intiaanisokeri on hyvä)
50g sokeria
1 muna
1 rkl maitoa
2 tl vanilija-aromia (äläkä säästele sitä! ;))
1.5 rkl punaista elintarvikeväriä (geelimäistä pastaväriä ei ehkä tarvitse ihan noin paljon, tuo 1.5rkl lähinnä nestemäisille väreille suositus. Laita väriä vähän kerrallaan ja lopeta värin lisääminen kun taikina näyttää hyvältä)
180g valkosuklaa hippuja
 
Tee näin:
 
1. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola keskenään.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella tai monitoimikoneella vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin yhden minuutin ajan. Lisää molemmat sokerit ja vatkaa vielä hetki.
3. Lisää voi-sokeri seokseen muna, maito ja vanilija-aromi. Lisää sitten elintarvikeväri ja vatkaa kunnes taikina on tasaisen väristä.
4. Lisää jauhoseos punaiseen seokseen ja vatkaa vain sen aikaa kunnes taikina on tasaista. Voit tässä vaiheessa vielä lisätä väriä jos jauhot näyttivät vaalentaneen taikinaa. Sekoita sitten nuolijalla joukkoon suklaahiput.
5. Kaada taikina alumiinifolion päälle ja peittele taikina foliolla. Tee tästä aika litteä paketti, jotta taikina jäähtyy nopeammin.
6. Laita taikinapaketti pakkaseen vähintään tunniksi. Taikina säilyy tälläisenään pakkasessa 4-5 päivää. Muista että jäähdyttäminen on välttämätöntä!
7. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pyörittele taikinasta noin. 1.5 ruokalusikallisen kokoisia palleroita. Muotoile palloista suipon pitkulaisen muotoisia niin että ne ne ovat kapeita ja korkeita. Laita 9 taikinakekoa yhtä peltiä kohden. Paista 10-11 minuuttia.
8. Keksien tultua uunista jäähdytä niitä ensin pellillä, kunnes ne ovat kiinteytynyt niin että voit nostaa ne kakkuritilälle jäähtymään.
 
Vinkkejä:
- Jos keksisi eivät halkeile pinnaltaan asiaankuuluvalla tavalla, voit vähän "fuksata" ja varovasti painella ja venyttää keksien pintaa heti uunista oton jälkeen. Ja kukaan ei huomaa mitään.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti